« Terug naar alle artikelen

Volledig vernieuwde gebruikersinterface voor de Vialer App (Android)

2 min
Andreas Tieman
31 maart 2020

Met de release van versie 6.6 heeft de Vialer App een volledig vernieuwde gebruikersinterface gekregen. De nieuwe Android versie is inmiddels voor alle gebruikers in de Play Store beschikbaar. Wat je kunt verwachten van de nieuwe gebruikersinterface, lees je hier.

Wat is er nieuw

De gehele gebruikersinterface is vernieuwd en verbeterd

Zowel het design van de interface, als de manier waarop gebruikers met de app omgaan is een stuk moderner geworden. Vergeleken met het vorige design ziet het geheel er op het eerste gezicht dan ook netter uit, en de app werkt intuïtiever. Veel van de aanpassingen zijn ontworpen aan de hand van gebruikersfeedback.

Ook hebben we bestaande conventies en standaarden die gelden voor appontwerp toegepast. Dit doen we niet alleen omdat we zo het wiel geen tweede keer hoeven uit te vinden; het toepassen van deze ontwerpnormen zorgt ervoor dat gebruikers elementen van de interface al herkennen en daardoor snel zullen begrijpen.

Laten we eens kijken naar een aantal voorbeelden:


Inloggen, configureren, instellen en navigeren werkt soepel en logisch. Een navigatiebalk laat je – zoals je verwacht – snel schakelen tussen je contacten, recente gesprekken en de opties. Bij deze opties vind je naast geavanceerde instellingen ook een functie om eenvoudig je bereikbaarheid in te stellen.

Bellen en gebeld worden gaat vloeiend; de dialer is een stuk rustiger geworden in vergelijking met de vorige versie. Daarnaast werkt de zoekfunctie intuïtiever en zijn overbodige instructies verwijderd.

Contactenlijst eenvoudig doorzoekbaar

In de nieuwe versie van de app is het eenvoudiger geworden om de persoon te vinden die je wilt bellen. Zo is er nu een contactenlijst waar je snel doorheen kunt scrollen, iets wat in de vorige versie nog niet mogelijk was. Deze manier van zoeken komt overeen met de manier waarop gebruikers dat op hun standaard dialer ook zouden doen.

Volgende versie van de Vialer App

De basis van de Vialer App – eenvoudig met je zakelijke nummer uitgaand bellen en inkomende gesprekken ontvangen op je eigen mobiel – is sinds de eerste versie altijd hetzelfde gebleven. De technieken waarop de app draait en de processen om hiervoor te ontwikkelen zijn dat echter zeker niet. Om ervoor te zorgen dat de app toekomstbestendig en relevant blijft, hebben we besloten om het roer om te gooien: we gaan de app volledig herbouwen. Naast nog één update van de iOS-versie, zullen grote updates voor de Vialer app hierdoor de komende tijd uitblijven.

In de tussentijd zit je echter helemaal goed met de volledige vernieuwde Vialer app voor Android. Je vindt de app op Google Play.

Wil je meer weten over de vernieuwde gebruikersinterface of de ontwikkelingen van de app? Neem dan contact met ons op via 050-8009000 of contact@voipgrid.nl.

Ook interessant: Zakelijk bereikbaar op je eigen device? Het kan met deze app voor Android en iOS

Gerelateerde artikelen

2 min
VoIPGRID product updates december
Andreas Tieman
5 januari 2021
5 min
VoIPGRID jaaroverzicht 2020
VoIPGRID Team
29 december 2020
{"id": "5a9ef538-e192-4397-9039-0d7b1797d8dd", "request_id": "6003dc5b-e600-4217-994e-3bbf4520a010", "attempt": "6003dc5b-e600-4217-994e-3bbf4520a010", "status": "success"}