« Terug naar alle artikelen

Devblog juni: iOS, testen, testen, testen en testen

1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 juni 2021

In deze devblog bespreken we de voortgang van onze nieuwe mobiele app in de afgelopen weken. We behandelen de ontwikkelingen aan de hand van drie technische componenten: de PhoneLib, Platform Integration Layer en App user interface. Heb je de vorige blog gemist, dan kun je deze hier teruglezen. Nu twee van de deze technische componenten af zijn, zullen de blogs nu afwijken van deze structuur.

Mooie stappen iOS

Zoals in vorige blogs al naar voren was gekomen liep iOS achter op Android. Hier zijn echter na een aantal tegenslagen goede stappen gemaakt. Op hoofdlijnen is al het werk hier nu ook af en wordt op het moment van schrijven de app binnen het team getest. Wat betreft de code zitten beide versies nu op hetzelfde niveau qua functionaliteiten.

Testen, testen, testen

We zijn de afgelopen periode bijzonder veel aan het testen geweest, zowel binnen het team als binnen het bedrijf. Voor Android kwamen hier nog de nodige bugs boven water die hoofdzakelijk – zoals helaas vaak het geval is – optreden bij specifieke toestellen of merken van Android telefoons. Deze bugs vereisen creatieve oplossingen. We zijn nu begonnen met het betrekken van enkele externe tester voor de Android versie van de app. Daarnaast wordt er ook binnen het team ook uitvoerige getest met de iOS versie.

Plannen voor de komende maand

In de komende maand gaan we nog verder fine tunen in gebruikerservaring en het oplossen van bugs die tijdens het testen naar boven komen. Daarnaast verwachten we ook dat de iOS versie breder getest kan worden. Verder komt de Open Beta voor Android steeds dichterbij!

Interesse om je aan te melden voor deze beta? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten of neem contact met ons op.

Volg onze maandelijkse updates

In de volgende devblog vertellen we wat er in de komende periode wordt ontwikkeld, en delen we wederom de vooruitgang per onderdeel. Heb je vragen over deze devblog? Neem dan vooral even contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Release aankondiging: volledig nieuwe Vialer app voor Android
4 min Productontwikkeling
Sanne Bakker
23 november 2021
Asterisk 18: de nieuwste techniek op jouw telefonieplatform 
3 min Productontwikkeling
Dion de Jong
15 oktober 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "94d1683a-7e09-42fc-8788-47003a89e9cc", "request_id": "61e89590-5572-410a-b398-86a83d429f90", "attempt": "61e89590-5572-410a-b398-86a83d429f90", "status": "success"}