« Terug naar alle artikelen

VoIP bellen met Microsoft Teams dankzij de nieuwste VoIPGRID integratie

3 min Integraties
Remco Holtman
24 februari 2021

Maak kennis met de nieuwste integratie van VoIPGRID: gebruikers van Microsoft Teams kunnen voortaan eenvoudig bellen via het VoIP-platform. Met het gebruikelijke vaste telefoonnummer kunnen relaties worden gebeld én maak je optimaal gebruik van alle handige functionaliteiten van VoIPGRID en Microsoft Teams.

Microsoft Teams: een bíjna complete tool

Al bijna een jaar is de werkplek van veel werknemers ingrijpend veranderd. Veel organisaties hebben inmiddels de voordelen van gedistribueerd werken – locatie- en tijdonafhankelijk – ervaren. Microsoft Teams is één van de meest gebruikte tools voor communiceren in deze nieuwe setting. Het biedt medewerkers een veilige en geïntegreerde oplossing om te chatten, te vergaderen, content te delen en samen te werken. 

Eén element ontbreekt nog in deze Microsoft Teams beleving, namelijk extern bellen. Reden voor VoIPGRID om hiermee aan de slag te gaan! Dankzij de MS Teams Connector kun je voortaan bellen met je vaste zakelijke nummer via Microsoft Teams. En het mooiste: je hebt hiervoor geen extra soft- of hardware nodig. 

Extern bellen met de nieuwe VoIPGRID integratie

Met deze nieuwe integratie verbindt VoIPGRID het openbare telefoonnetwerk met de communicatiewereld van Microsoft 365. Bedrijven die Microsoft Teams al gebruiken voor hun interne communicatie, kunnen deze nu ook gebruiken voor hun externe communicatie én kunnen de Teams telefonie features verrijken met die van het VoIPGRID telefonieplatform. 

Hoe de MS Teams Connector werkt

De Microsoft Teams Connector zorgt ervoor dat een Teams-gebruiker een volwaardige telefonie-gebruiker wordt. Door de telefonie van VoIPGRID te koppelen aan Microsoft Teams, creëer je een bureautoestel verpakt in de Teams App. Hiermee kunnen je klanten via Teams bellen met hun zakelijke nummer en kunnen VoIP- en Teams-gebruikers met elkaar bellen, op elkaar terugvallen, naar elkaar doorverbinden en meer. Ook andere handige functies van het VoIP-platform, zoals openingstijden en voicemail, kunnen worden benut. 

Al deze zaken kunnen op het overzichtelijke VoIPGRID platform geconfigureerd worden. De kracht van de integratie is de combinatie van VoIPGRID-gebruikers en Teams gebruikers. Of de medewerkers van je klant nu een vast toestel of de Teams App gebruiken, ze kunnen gewoon in één belgroep worden geplaatst. En bij het niet beantwoorden van een gesprek op Teams, kan een gesprek eenvoudig terugvallen naar andere medewerkers, de receptie of een voicemail via het VoIP-platform.

Wat heb je nodig?

Om extern bellen mogelijk te maken in Microsoft Teams heb je een aantal zaken nodig:

  • Een VoIPGRID VoIP-account. Eén VoIP-account is voldoende voor een MS Teams gebruiker. De gebruiker kan dan zijn Teams App zowel gebruiken op zijn laptop/pc als mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk om een (voor MS Teams geschikt) vast toestel in te zetten. Dit allemaal via hetzelfde VoIP-account.
  • Een Microsoft 365 licentie die de mogelijkheid heeft tot extern bellen. Afhankelijk van de licentie situatie van de klant kan dit een Microsoft Phone Systems of Business Voice licentie zijn. Bij een aantal Enterprise Microsoft 365 licenties, zoals de E5, is de mogelijkheid tot extern bellen al inbegrepen.
  • Een VoIPGRID MS Connector licentie. Deze licentie maakt het mogelijk om het VoIPGRID platform te koppelen aan de Microsoft Azure omgeving, door middel van een gecertificeerde SBC structuur.
  • Aanvullende modules van het VoIPGRID platform, zoals een telefoonnummer. Welke modules noodzakelijk zijn, is afhankelijk van de wensen van de klant.

Speel in op de wensen van je klant

Met deze toevoeging aan ons portfolio kun je als partner van VoIPGRID nog beter inspelen op de wensen van jouw klanten op het gebied van communicatie en samenwerking. Elke medewerker krijgt een maatwerkoplossing die aansluit bij zijn behoeften. Voor MKB’ers kunnen de kosten per medewerker namelijk behoorlijk oplopen als ze iedere medewerker een MS licentie voor Microsoft 365 én Phone Systems of Business Voice geven. 

Met de Teams integratie oplossing van VoIPGRID neemt een bedrijf alleen een MS Teams licentie af voor de medewerkers die MS Teams echt nodig hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld magazijnmedewerkers gewoon blijven bellen met hun DECT handset en de kantoormedewerkers met MS Teams. Ook kan zelfs nog een differentiatie gemaakt worden tussen MS Teams gebruikers die extern via Teams moeten kunnen bellen, en degenen die alleen via Teams intern bereikbaar hoeven te zijn. 

Probeer VoIPGRID + Microsoft Teams nu gratis

Klinkt dit interessant voor jouw klanten en wil je de integratie eens testen? Dat kan! We bieden alle partners een 30-dagen trial licentie aan, zodat je zelf de integratie kunt ervaren. Heb je vragen over de nieuwe integratie of maak je zelf geen gebruik van Microsoft Teams, neem dan contact met ons op.

Vraag hier gratis aan

Gerelateerde artikelen

VoIPGRID jaaroverzicht 2022
5 min
VoIPGRID Team
19 december 2022

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"attempt":"018601d5-b4a5-953b-8508-c39affeb3c68","id":"018601d5-b4a5-953b-8508-c39affeb3c68","request_id":"018601d5-b4a5-953b-8508-c39affeb3c68","status":"success"}