« Terug naar alle artikelen

Vialer Webphone updates: Lancering, API throttling en gebruiksvriendelijkheid

2 min Productontwikkeling
Andreas Tieman
7 oktober 2019

Na een periode van testen en ontwikkelen met de open bèta versie, hebben we in september de Vialer Webphone officieel gelanceerd! De webphone stelt je in staat om je klanten bereikbaar te laten zijn met een volwaardige softphone die werkt in een internetbrowser, zonder downloads of software installaties.

De Vialer Webphone is een Progressive Web Application; een applicatie ontwikkeld op basis van bestaande webtechnologieën, voor gebruik binnen een browser. Dit biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge ontwikkelsnelheid. Om eenvoudig op de hoogte te blijven van wat er nieuw is, geven we je elke maand een update waar we de belangrijkste recente productverbeteringen toelichten.

Wat is er nieuw

 • De duur van elk telefoongesprek wordt nu weergegeven in de gesprekkenlijst in het menu Recent.
 • Je kunt voortaan vanuit het menu Wachtrijen direct een Belgroep bellen. Dit doe je eenvoudig met een belknop; een apart nummer intoetsen is niet meer nodig.
 • We hebben een uitgebreide supportpagina toegevoegd die zowel beschikbaar is in het Nederlands als in het Engels. Je vindt de pagina in het menu Feedback versturen.

Wat is er verbeterd

 • De flow waarop je gesprekken kunt doorschakelen (transfer) is iets aangepast waardoor het blind of attended doorschakelen nog intuïtiever is.
 • Het laatst verbonden audio-apparaat – je koptelefoon bijvoorbeeld – wordt onthouden. Bij het opnieuw verbinden van het apparaat probeert de webphone het automatisch te selecteren.
 • Het is mogelijk om de teksten van elk gesprek in het menu Recent te selecteren, om vervolgens de tekst bijvoorbeeld te kopiëren en te plakken.
 • Bij het zoeken naar contacten worden speciale tekens correct geïnterpreteerd. Hierdoor hoef je niet meer de volledige naam van het contact – inclusief speciale tekens – te gebruiken, maar volstaat bijvoorbeeld joel als je naar het contact Joël zoekt.
 • De optie Alleen online collega’s zorgt ervoor dat je bij Toetsen en de pagina Collega’s alleen de collega’s ziet die online zijn. Je vindt deze optie in het menu onder Instellingen.
 • We maken gebruik van API throttling. Als een gebruiker binnen de webphone veel verzoeken doet (denk aan het vaak schakelen tussen pagina’s), kan de service mogelijk instabieler worden. Door gebruik te maken van API throttling merkt de gebruiker hier minder van en blijft de gebruiker gewoon verbonden.

…nog meer verbeteringen!

 • Een bug die ervoor zorgde dat een klein deel van de gesprekken pas na 5 seconden startte, is verholpen.
 • Bij Toetsen staan de favorieten en collega’s net iets beter uitgelijnd.
 • Om de interface in het menu Toetsen overzichtelijk te houden, worden wanneer je nog geen favorieten hebt geselecteerd, de schakelaars favorieten en collega’s niet getoond.

Dit waren de belangrijkste updates van de Vialer Webphone van september. Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe functies en productverbeteringen? Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "e2505c48-247d-415c-998c-1bc0f6f3d634", "request_id": "60cd07d9-50be-4fd4-bd95-c8e12f6c25c0", "attempt": "60cd07d9-50be-4fd4-bd95-c8e12f6c25c0", "status": "success"}