« Terug naar alle artikelen

Vialer plugin voor Chrome en Firefox

2 min Flexibele werkplek
Roelinda Klip
19 oktober 2017

De VoIPGRID browserplugin voor Chrome en Firefox is een handig hulpmiddel om efficiënt te kunnen werken. Met de klik-en-bel knop in je browser bel je met één klik elk telefoonnummer dat zichtbaar is op je scherm. Daarnaast kun je in de plugin je beschikbaarheid eenvoudig aanpassen, wachtrijen beheren en zien of je collega’s bereikbaar zijn. Door een gewijzigde ondersteuning vanuit Firefox werd het noodzakelijk om de plugin in een nieuw jasje te steken.

Vernieuwde plugin

In de aanstaande release van Firefox 57, gepland op 14 november 2017, zal de Firefox “Add-on SDK” niet meer worden ondersteund. Deze API wordt vervangen door de WebExtensions API, een plugin standaard die meerdere browserleveranciers gebruiken. Voor VoIPGRID betekent deze beslissing dat de huidige klik-en-bel plugin vanaf dat moment niet meer kan functioneren. Op maandag 23 oktober 2017 is deze versie van de plugin daarom vervangen.

(On)zichtbare veranderingen

De noodzaak voor een nieuwe versie werd door onze developers aangegrepen om de plugins eens goed onder handen te nemen. In de oude situatie bestonden er twee apart te onderhouden versies van de plugin: een voor Firefox en een voor Chrome. De vernieuwde versie bestaat uit één volledig nieuwe en herschreven code, toepasbaar op beide browsers.

De veranderingen, de meeste onzichtbaar voor de gebruiker, maken de plugin toekomstbestendig. Naast een verhoogde betrouwbaarheid en stabiliteit zijn updates en nieuwe functionaliteiten voortaan sneller zijn door te voeren.

vialer-plugin

In het design van de plugin merk je de zichtbare veranderingen: de styling is vernieuwd, het kleurgebruik is consistenter en er zijn nieuwe iconen ontworpen. Daarnaast is de naam van de plugin gewijzigd. Voorheen werd de plugin aangeboden in de stores onder de naam VoIPGRID. De vernieuwde plugin die maandag in de stores is verschenen draagt, net als de app, de whitelabel naam Vialer.

Download de Vialer plugin

De nieuwe plugin is gratis te downloaden voor Firefox en Chrome. Bij bestaande gebruikers van de plugin is de oude versie automatisch vervangen door de Vialer plugin.

Open source code

Wil je een eigen versie van de Vialer plugin, bijvoorbeeld in je eigen huisstijl kleuren? De nieuw geschreven code voor de plugin maakt whitelabelen een stuk eenvoudiger. De code is open source en beschikbaar op GitHub. Via Git versiebeheer kan het Vialer project worden gecloned, waarna in het configuratie-bestand de eigen huisstijl en naamgeving kunnen worden toegepast. Neem gerust contact op met onze partnermanagers als je meer informatie hierover wenst. Benieuwd naar meer technische details van dit project? Lees dan het artikel van onze developer Jeroen of bekijk de documentatie over het project.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "c2205751-1d1d-40a5-a9e6-ca18ebe8b09d", "request_id": "60cd0c31-4978-4d41-889f-ce48d8507430", "attempt": "60cd0c31-4978-4d41-889f-ce48d8507430", "status": "success"}