« Terug naar alle artikelen

VoIPGRID wordt telefoniepartner van Freedom Internet

1 min Nieuws
Roelinda Klip
11 november 2019

Nederland heeft er sinds vandaag een nieuwe internetprovider bij: Freedom Internet. Een internetprovider die haar klanten wil voorzien van beter internet. Een provider die gaat voor privacy, veiligheid, open data en open source. Mocht je denken “Hé dat klinkt als VoIPGRID, maar dan voor internet”, dan heb je helemaal gelijk. We zijn er dan ook trots op dat VoIPGRID door Freedom is geselecteerd als telefoniepartner!

Freedom kiest voor VoIPGRID

In januari liet KPN weten de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom te willen schrappen. Toen protesten vanuit het actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’ en vele medestanders niet mochten baten, besloot het actiecomité zelf een nieuwe provider te lanceren. VoIPGRID werd gekozen als partner voor het leveren van telefonie. Anco Scholte ter Horst, directeur van Freedom Internet, zegt over die keuze: “Freedom Internet is zeer verheugd om samen te werken met VoIPGRID. Zij onderschrijven dezelfde idealen, en doen geen concessies aan privacy, security en technische innovatie”.

Meer dan een telefonieleverancier

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om Freedom Internet te ondersteunen. Zo maken we ons VoIP-telefonieplatform gereed voor Freedom-gebruikers, zodat Freedom direct een complete internetoplossing inclusief telefonie kan bieden aan haar klanten. Naast een goede telefoniepropositie konden we ook ons netwerk en onze relaties inzetten om het bouwen van een nieuwe provider te versnellen. Onze developerstak Devhouse Spindle investeerde bovendien in Plan B, de crowdfundingsactie die in 3,5 dag de benodigde 2,5 miljoen euro binnenhaalde om Freedom mogelijk te maken.

Partners met hart voor open internet

De partners van Freedom vormen gezamenlijk een prachtige lijst van bedrijven die het open internet een warm hart toedragen. Zo levert Soverin, een bedrijf dat gespecialiseerd is in veilige e-mail, de e-mailoplossing voor Freedom. Internetprovider BIT heeft Freedom voorzien van serverruimte en naar verwachting wordt die samenwerking uitgebreid. De standaard routers die Freedom zal gebruiken worden geleverd door AVM. VoIPGRID levert de telefonie en onze samenwerkingspartner BNS zal de distributie van de hardware voor haar rekening nemen.

Word ook Founding Member van Freedom

Vanaf vandaag kun je klant worden van Freedom. Voor 50 euro kun je je aanmelden als Founding Member. Kijk op de site van Freedom Internet voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "c0a6b346-3fe2-4066-b6ef-7bc1f665764b", "request_id": "60cd0312-2a09-4000-a421-a7ee4dcbc870", "attempt": "60cd0312-2a09-4000-a421-a7ee4dcbc870", "status": "success"}