« Terug naar alle artikelen

VoIPGRID introduceert flexibel porteren

1 min Product features
Roelinda Klip
20 december 2018

Sinds 1 januari 2014 heeft VoIPGRID zijn eigen operator status: GRID. Bijna alle telefoonnummers kunnen via VoIPGRID worden gerouteerd. Hierbij zijn zowel regionale als servicenummers over te nemen van andere operators. Op 8 januari introduceren wij een nieuw porteringsproces, waarbij de partner volledig zelf kan beslissen wanneer er geporteerd moet worden. In deze blogpost leggen we je graag uit wat er gaat veranderen.

Een vaste porteerdatum

Voorheen deed de provider die een nummer wilde overnemen een verzoek aan de huidige provider, met daarin een datum waarop deze overname zou moeten plaatsvinden. Deze datum stond na goedkeuring relatief vast en veel flexibiliteit was er niet om eerder of later te gaan porteren. Dit leidde tot soms grote frustraties bij de betrokken partijen.

Nieuwe stijl porteren

Met de nieuwe stijl van porteren doet de provider die een nummer wil overnemen een verzoek met daarin een verwachte datum van overname. De huidige provider antwoordt op dit verzoek met de eerst mogelijke datum waarop dit nummer overgenomen kan worden. Vanaf die datum heeft de nieuwe provider 90 dagen de tijd om het nummer daadwerkelijk over te nemen. Dit hoeft niet meer exact op het aangegeven moment, zolang het maar na de datum plaatsvindt die de latende provider heeft aangegeven.

Afroepen op elk moment

Met het nieuwe porteringssysteem wordt het in onze portal mogelijk om te kiezen uit twee methodes voor inporteren:

• Automatisch: Kies zelf de datum en het tijdstip van de portering. Afroepen gaat automatisch op de akkoord gegeven datum, zoals dit voorheen ook het geval was.
• Handmatig: Kies zelf de datum en het tijdstip. Vanaf het akkoord op de datum door de latende operator kun je het nummer tot 90 dagen zelf handmatig afroepen.

De laatste optie biedt de vrijheid om overnames plaats te laten vinden wanneer het jou uitkomt. Met één druk op de knop is het nummer binnen een kwartier overgezet.

Uitporteringen beheren

Naast flexibeler inporteren stelt het nieuwe systeem ons in staat vrijwel alle werkzaamheden omtrent uitporteringen te automatiseren. Dit leidt tot een hogere efficiëntie, aangezien administratieve handelingen tot een minimum worden beperkt. Bovendien kan de partner indien gewenst zijn eigen uitporteringen beheren.

Meer informatie

Vanaf 8 januari gaat het nieuwe porteringssysteem in werking. Wil je meer weten over de werking of ben je benieuwd naar onze handleiding over nummerporteringen, neem dan contact op met onze partnermanagers: 050-8009001.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "c5860d88-06e3-4ef6-a308-6b951e5b05a5", "request_id": "60cd11d2-ef40-49cc-b311-e7d6a896f0c0", "attempt": "60cd11d2-ef40-49cc-b311-e7d6a896f0c0", "status": "success"}