« Terug naar alle artikelen

Nieuw in de Vialer app: 3G+ en encryptie

2 min Productontwikkeling
Roelinda Klip
26 februari 2018

De Vialer app voor iOS en Android is continu in ontwikkeling. De laatste maanden hebben we gewerkt aan het verbeteren van de stabiliteit en de beveiliging van de apps. Dit heeft geresulteerd in twee grote veranderingen: 3G+ ondersteuning en encrypted (beveiligd) bellen.

3G+ ondersteuning

Met de Vialer app bel je mobiel met je zakelijke nummer via 4G en WiFi. In Nederland is de dekking van het 4G netwerk echter niet compleet en ook worden niet alle abonnementen geleverd met 4G. Daarom hebben we besloten de netwerkondersteuning uit te breiden. Tijdens het testen van de Vialer app over 3G bleek de gesprekskwaliteit te zwak, maar 3G+ bood betere resultaten. Zowel in de iOS als de Android app staat bellen over 3G+ voortaan automatisch aan. Onder Instellingen kan deze optie worden uitgezet.

Door 3G+ type netwerken te ondersteunen naast 4G en WiFi, wordt het ook in de gebieden zonder 4G mogelijk om een inkomend gesprek goed af te leveren. Op deze wijze vergroten we de bereikbaarheid en stabiliteit van de app.

Beveiligd bellen met de app

In de portal kunnen gebruikers ervoor kiezen de optie encrypted bellen in te stellen voor het beveiligd voeren van gesprekken. Nadat er eind 2017 een beveiligingslek werd gedetecteerd in de processors van Android en iOS, waardoor telefoons eenvoudiger konden worden afgeluisterd, hebben we deze versleuteling optie ook voor de Vialer app ontwikkeld. Zowel de SIP berichten als de audio van de Vialer app naar onze telefonie servers zijn in de nieuwste versies automatisch versleuteld. Wanneer versie 5.3 van de iOS app of versie 5.2 van de Android app wordt geïnstalleerd, zal encrypted bellen automatisch worden aangezet voor het app account. De gebruiker hoeft zelf dus geen actie te ondernemen om het beveiligd bellen in te stellen.

Wanneer er binnen het VoIPGRID platform gebeld wordt naar andere Vialer app gebruikers, is er bovendien sprake van end-to-end encryption. Ditzelfde geldt als er naar hardphones wordt gebeld die een encrypted VoIP-account in het toestel hebben.

Download de update

We hebben de laatste update van de Vialer app voor iOS en Android aangeboden bij Apple en Google. Naar verwachting is deze vanaf volgende week beschikbaar in de App Store en Play Store. Wil je alle voordelen van de Vialer app delen met je klanten? Dat kan eenvoudig met onze nieuwe animatie over de Vialer app.

Help ons de app verbeteren

We werken hard aan het doorontwikkelen van de app. Heb je een bug gevonden of andere feedback over de app? Dan horen we dat graag via contact@voipgrid.nl. Je kunt je ook aanmelden als bèta-tester via beta@vialerapp.com, waarmee je als eerste de nieuwste versies uitprobeert.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "30606089-7800-4077-bd5b-09aa1e699e8f", "request_id": "60cd038c-8729-4bf2-b865-7aa3b7171f20", "attempt": "60cd038c-8729-4bf2-b865-7aa3b7171f20", "status": "success"}