« Terug naar alle artikelen

Met deze 6 platformtips ben jij klaar voor 2021

2 min VoIP leveren
Maarten Frölich
21 januari 2021

We hebben met 2020 een roerig jaar achter de rug en ook voor 2021 zijn veel zaken onzeker. Met VoIPGRID weet je één ding wel zeker: de ontwikkeling van ons VoIP-platform staat nooit stil en ook in het aankomende jaar zullen we weer een aantal interessante features ontwikkelen voor onze partners en klanten. In deze blog delen we een aantal functionaliteiten waar je nu al gebruik van kunt maken en die volgens ons onmisbaar zijn voor jouw klanten!

1. Flexibiliteit met de Vialer Webphone

In het jaar waarin Nederland massaal ging thuiswerken, zagen we het gebruik van de Vialer Webphone met meer dan 400% stijgen. De webphone is eenvoudig in gebruik, flexibel en erg betrouwbaar. Werkt jouw klant vanuit huis, of wisselt hij regelmatig van locatie, raad dan vooral de webphone aan! Voor meer informatie kun je de webinar van 14 januari terugkijken, of lees de Vialer handleiding op de Partner Informatieportal.

2. Gespreksstatistieken filteren voor meer inzicht

Vorig jaar zijn de filtermogelijkheden van de gesprekkenlijst op de schop gegaan. Het is nu onder andere mogelijk om te filteren op gemiste gesprekken of een bepaald telefoonnummer op te zoeken in de gesprekkenlijst. Filter op account en je kunt direct zien wie hoeveel gesprekken heeft beantwoord, of wie de meeste uitgaande gesprekken heeft gevoerd. Check de nieuwe filters en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is!

3. Hardware bestellen met zero-touch provisioning

Binnen de portal is het mogelijk om (geprovisioned) hardware te bestellen en direct te laten afleveren bij de klant op locatie. Deze besteloptie geldt uiteraard ook voor headsets. Op deze manier hoef je niet langs de klant om de hardware te installeren en zijn toestellen op afstand te onderhouden. Wil je ook hardware bestellen met zero-touch provisioning? Neem dan contact met ons op.

4. Probeer de Microsoft Teams integratie

Het gebruik van Microsoft Teams heeft een vlucht genomen in 2020. Daarom hebben we een integratie ontwikkeld tussen ons VoIP-platform en MS Teams. Bedrijven die Microsoft Teams al gebruiken voor hun interne communicatie, kunnen deze nu ook gebruiken voor hun externe communicatie én kunnen de Teams telefonie features verrijken met die van het VoIPGRID telefonieplatform. Klinkt dit interessant voor jouw klanten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en de toegang tot de gratis 30-dagen trial.

5. Adressen koppelen voor 112

Uiteraard houden we binnen VoIPGRID de actuele wet- en regelgeving altijd scherp in de gaten, zodat jouw VoIP-platform aan alle eisen voldoet en je de kwaliteit biedt die klanten verwachten. Binnen de richtlijnen omtrent de registratie van telefoonnummers voldoen we aan de regels van de ACM. Zo kun je onder meer adressen koppelen aan telefoonnummers. Deze adresgegevens worden bij een 112-melding doorgegeven en gebruikt als er geen spraak kan worden opgezet. Wel zo veilig.

6. Altijd inzicht met je partneraccount

Onder jouw partneraccount (je vindt dit rechtsboven in de portal) kun je veel zaken zelf regelen. Hier vind je bijvoorbeeld alle verstuurde facturen en welke diensten door klanten worden afgenomen. Hetzelfde geldt voor de gefactureerde gesprekskosten. Bekijk daarnaast ook regelmatig jouw partnerstatistieken, om te kijken hoe succesvol jouw VoIP zaken gaan.

Tot slot: niet harder, maar slimmer

In 2020 hebben we het allemaal behoorlijk druk gehad en zorgde de coronacrisis zelfs soms voor drukkere periodes dan normaal. Onze belangrijkste tip is dan ook: werk waar mogelijk behalve harder ook juist slimmer. Tijdbesparende integraties kunnen je veel werk uit handen nemen. VoIPGRID biedt diverse handige integraties met het VoIP-platform. Ontzettend veel succes komend jaar en mocht je vragen hebben, dan zitten we voor je klaar.

Gerelateerde artikelen

VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021
Devblog maart: afronding Android versie en grote stappen voor iOS
2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 maart 2021
Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant
5 min VoIP leveren
Roelinda Klip
27 maart 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "36911c09-93be-4917-895d-44b917f51db7", "request_id": "6075e61d-6961-443a-8724-c4553e4baf10", "attempt": "6075e61d-6961-443a-8724-c4553e4baf10", "status": "success"}