« Terug naar alle artikelen

Devblog maart: afronding Android versie en grote stappen voor iOS

2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 maart 2021

In de devblog van maart bespreken we de voortgang van onze nieuwe mobiele app in de afgelopen weken. We behandelen de ontwikkelingen aan de hand van drie technische componenten: de PhoneLib, Platform Integration Layer en App user interface. Heb je de blog van februari gemist, dan kun je deze hier teruglezen.

PhoneLib: het eerste afgeronde component

Aangezien dit onderdeel voor zowel Android als iOS afgerond is en getest, zijn hier geen updates meer over te melden. Dit zal de laatste blog zijn waar we dit onderdeel benoemen.

Platform Integration Layer: testen voor iOS

In de Platform Integration Layer zijn grote stappen gemaakt deze maand. Tijdens het schrijven van de devblog van februari waren we net begonnen met de iOS versie, maar inmiddels zijn alle to-do’s afgewerkt en kunnen we ook voor iOS gaan testen. Hierdoor is de achterstand die iOS had ten opzichte van Android een stuk kleiner geworden. 

Uit onze testen voor Android zijn nog een aantal kleine verbeteringen naar voren gekomen die ook voor iOS van toepassing zijn. Deze verbeteringen zullen in de komende periode worden doorgevoerd.

App user interface: diverse verbeteringen en onboarding uitgebreid

Waar het bij de Platform Integration Layer voortvarend verliep deze maand, zorgde de user interface voor wat meer problemen. Het afhandelen van inkomende gesprekken had meer voeten in de aarde dan we aanvankelijk dachten. Dit is het nadeel van de nieuwe technieken waar we gebruik van maken.

Desalniettemin hebben we wel stappen gemaakt op andere gebieden in de user interface van de app. Zo zijn alle teksten aangepast (de apps en Webphone gebruiken nu dezelfde taal) en hebben we in de architectuur van de code nog wat verbetering doorgevoerd. Ook is de onboarding voor nieuwe gebruikers uitgebreid met stappen als het invoeren van je mobiele nummer en het accepteren van permissies.

Plannen voor de komende maand

In april gaan we verder met het testen en verfijnen van de Platform Integration Layers voor zowel Android als iOS. Dit doen we met behulp van voorbeeldapps die we met de Platform Integration Layers hebben gemaakt, zodat we elk onderdeel los kunnen testen. Dit tweede technische component is daarmee ook zo goed als af!

Verder zullen we werken aan de laatste features die nog missen in de app, zoals het ondersteunen van inloggen met tweestapsverificatie en het doorschakelen van gesprekken.  Daarnaast leggen we de focus op het integreren van de Platform Integration Layer voor iOS in de user interface.

Volg onze maandelijkse updates

In de volgende devblog vertellen we wat er in de komende periode wordt ontwikkeld, en delen we wederom de vooruitgang per onderdeel. Heb je vragen over deze devblog? Neem dan vooral even contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren – het Belpan
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
7 juli 2021
Devblog juni: iOS, testen, testen, testen en testen
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 juni 2021
De vernieuwde Wachtrij module van VoIPGRID
2 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
21 juni 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "c6eee43b-d6f1-432f-943e-3fdb4a3abbb7", "request_id": "6102a02a-08f2-4724-a4e6-a9d08c469220", "attempt": "6102a02a-08f2-4724-a4e6-a9d08c469220", "status": "success"}