« Terug naar alle artikelen

Devblog januari: afronden, testen en ontwerpen

2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
25 januari 2021

In de devblog van januari bespreken we de voortgang van onze nieuwe mobiele app in de afgelopen weken. We behandelen de ontwikkelingen aan de hand van drie technische componenten: de PhoneLib, Platform Integration Layer en App user interface. Heb je de vorige blog gemist, dan kun je deze hier teruglezen.

PhoneLib: Android afgerond, iOS testklaar

De focus lag de afgelopen weken vooral op de iOS versie van de PhoneLib. Hier zijn grote stappen gemaakt en de laatste opruimwerkzaamheden in de code zijn doorgevoerd. De PhoneLib is voor iOS dan ook klaar om (intern) te testen. Hierna gaan we ons focussen op het maken van de Platform Integration Layer voor iOS.

De Android versie van de PhoneLib is inmiddels af. Er zijn geen (grote) bugs meer aan het licht gekomen de afgelopen periode, dus dat is goed nieuws.

Platform Integration Layer: puntjes op de i voor Android

Voor de Platform Integration Layer lag de focus vooral bij de Android versie, waarbij we veel hebben getest en bugs hebben opgespoord. Na het oplossen van een aantal problemen die nog in de code zaten, is dit onderdeel nu ook klaar om in te zetten.

Zoals hierboven vermeld, zullen we voor iOS de komende periode gaan starten met de Platform Integration Layer.

App user interface: schermen voor het bellen

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de designs voor de schermen die nodig zijn voor het bellen. Denk hierbij aan de schermen voor inkomende en uitgaande oproepen, en het scherm dat je ziet als je aan het bellen bent en iemand in de wacht wil zetten bijvoorbeeld. Op dit moment bevindt dit zich in de afrondende fase, wat betekent dat we in de volgende devblog deze schermen aan je kunnen tonen.

Plannen voor de komende maand

In de komende periode gaan we het maken van de schermen in de app afronden zodat we de compleet nieuwe app (met alle losse onderdelen erin) intern kunnen gaan testen. Dit zal in eerste instantie alleen gelden voor Android, voor iOS focussen we ons eerst op de Platform Integration Layer. We hoeven de user interface maar één keer te maken, waardoor de app zo goed als klaar is voor testen in iOS als de Platform Integration Layer geïntegreerd is.

Volg onze maandelijkse updates

In de volgende devblog vertellen we wat er in de komende periode wordt ontwikkeld, en delen we wederom de vooruitgang per onderdeel. Heb je vragen over deze devblog? Neem dan vooral even contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021
Devblog maart: afronding Android versie en grote stappen voor iOS
2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 maart 2021
Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant
5 min VoIP leveren
Roelinda Klip
27 maart 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "c45f9b13-5ee3-4350-b08d-c322f017319e", "request_id": "6075f2a1-e23d-4759-a425-b15f7e464e80", "attempt": "6075f2a1-e23d-4759-a425-b15f7e464e80", "status": "success"}