« Terug naar alle artikelen

Devblog februari: vorderingen in de user interface

2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
26 februari 2021

In de devblog van februari bespreken we de voortgang van onze nieuwe mobiele app in de afgelopen weken. We behandelen de ontwikkelingen aan de hand van drie technische componenten: de PhoneLib, Platform Integration Layer en App user interface. Heb je de blog van januari gemist, dan kun je deze hier teruglezen.

PhoneLib: de knoop doorhakken voor iOS

Voor de PhoneLib voor iOS hadden we dezelfde plannen als voor Android. We wilden deze nieuwe library in de bestaande codebase gebruiken, zodat het relatief simpel werd om bugs op te lossen en we de gebruikers van de app direct al een betere ervaring konden geven. 

We hebben deze maand de knoop doorgehakt en hebben besloten dit voor de iOS versie niet te doen. Als je de code van de huidige iOS app vergelijkt met de Android versie, is het simpelweg teveel werk om dezelfde aanpak te volgen voor iOS. Dit betekent dat we de PhoneLib voor iOS voor het eerst breder gaan testen wanneer de nieuwe app af is. 

Platform Integration Layer: klaar voor Android

De Platform Integration Layer voor Android is inmiddels klaar. Nu gaan we alle zeilen bijzetten voor de iOS versie. We kunnen daarmee inmiddels een uitgaand telefoontje plegen, maar veel meer dan dat nog niet. Werk aan de winkel dus!

App user interface: designs voor gespreksschermen

Deze maand hebben we de schermen afgerond voor de uitgaande en inkomende gesprekken. Hieronder zie je hoe dit eruit komt te zien: 

Er staat nog een aantal kleine zaken open die aan elkaar moeten worden verbonden, zoals het in de wacht zetten, de speaker optie, keuzemenu toetsen en dergelijke. Wanneer dit werk voltooid is, kunnen we intern gaan testen met het bellen via de volledig nieuwe app!

Verder lag de focus bij de interface op wat wij noemen “feature parity”. Hierbij zorgen we dat alle functies die aanwezig zijn in de huidige app (naast bellen) ook weer terug komen in de nieuwe app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen instellen van je bereikbaarheid, naar je belplan navigeren, etcetera.

Plannen voor de komende maand

Maart staat in het teken van de laatste loodjes voor de interne test met betrekking tot het bellen met de nieuwe app (Android versie). Verder gaan we bezig met enkele zaken die nodig zijn in de onboarding van de app, om gebruikers dezelfde ervaring te kunnen bieden als met de bestaande apps en de “feature parity” te bereiken. Daarnaast werken we aan het verder ontwikkelen van de Platform Integration Layer for iOS.

Volg onze maandelijkse updates

In de volgende devblog vertellen we wat er in de komende periode wordt ontwikkeld, en delen we wederom de vooruitgang per onderdeel. Heb je vragen over deze devblog? Neem dan vooral even contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren – het Belpan
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
7 juli 2021
Devblog juni: iOS, testen, testen, testen en testen
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 juni 2021
De vernieuwde Wachtrij module van VoIPGRID
2 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
21 juni 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "5ce06918-5595-42c8-9e0e-abbc3eaa123d", "request_id": "6102a9b3-e576-49ca-a26a-2b13881317a0", "attempt": "6102a9b3-e576-49ca-a26a-2b13881317a0", "status": "success"}