« Terug naar alle artikelen

Devblog december: het eerste gesprek met de nieuwe Vialer app

2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
21 december 2020

In de devblog van december bespreken we de voortgang van onze nieuwe mobiele app in de afgelopen weken. Zoals in de eerste devblog aangegeven, behandelen we de ontwikkelingen aan de hand van drie technische componenten: de PhoneLib, Platform Integration Layer en App user interface. Heb je de vorige blog gemist, dan kun je deze hier teruglezen.

PhoneLib: positieve resultaten voor Android

De resultaten van de interne test en bèta met de PhoneLib in de huidige app waren erg positief! Helaas hebben we deze test alleen op Android kunnen draaien omdat dit voor iOS een stuk lastiger bleek te implementeren. De interne test en bèta zullen voor iOS nog even op zich moeten laten wachten.

Voor Android zijn we inmiddels begonnen met een gefaseerde uitrol voor alle gebruikers. Wat betekent deze gefaseerd uitrol nou precies? Allereerst betreft het de huidige mobiele app die iedereen al gebruikt, maar dan maakt deze gebruik van de PhoneLib. Het gaat hier dus nog niet om de geheel vernieuwde app.

Via de Google Play Store kunnen wij aangeven hoeveel procent van de gebruikers een nieuwe versie ontvangt. Normaal gesproken brengen we een nieuwe versie voor alle gebruikers tegelijk uit, deze nieuwe versie zal eerst bij 5% van de gebruikers worden uitgerold zodat wij snel kunnen bijsturen indien nodig. De komende weken zullen we dit percentage verder opvoeren wanneer de resultaten positief blijven.

Platform Integration Layer: integratie voor Android

Door de mooie progressie die we gemaakt hebben met de PhoneLib voor Android zijn we inmiddels ook met dit onderdeel (de integratie met betrekking tot bellen in het operating system van je telefoon) begonnen.

Ook hier boeken we vooruitgang. Alle onderdelen om goed te integreren met het Android besturingssysteem zijn af en hebben we kunnen testen. Een eerste versie hiervan is nu intern beschikbaar. De ontwikkelaars die aan de app user interface werken, kunnen er nu gebruik van maken.

App user interface: gereed voor bellen

De laatste maand van het jaar stond in het teken van de interface klaar maken voor bellen. Hiervoor moesten we een aantal nieuwe schermen maken, die we volgende maand afronden en dan ook zullen laten zien. Daarnaast lag de focus bij het oplossen van kleine bugs en verbeteringen in de gebruikservaring.

Een belangrijke stap voor de nieuwe app

Vlak voor het live gaan van deze blog hebben we door de goede voortgang met de Platform Integration Layer nog een mooie mijlpaal behaald: we hebben ons eerste gesprek gevoerd met de nieuwe app! Omdat het een hele vroege versie betreft, zijn er nog geen zichtbare elementen te tonen, maar uiteraard is dit een belangrijke stap!

Volg onze maandelijkse updates

In de volgende devblog vertellen we wat er in de komende weken wordt ontwikkeld, en delen we wederom de vooruitgang per onderdeel. Naast het vinden en verhelpen van bugs voor Android, zal de focus de komende maand volledig op iOS komen te liggen om de PhoneLib daar ook werkend te krijgen. Heb je vragen over deze devblog? Neem dan vooral even contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021
Devblog maart: afronding Android versie en grote stappen voor iOS
2 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
29 maart 2021
Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant
5 min VoIP leveren
Roelinda Klip
27 maart 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "72323f4b-1860-4ba5-8682-2259c0ca3d2e", "request_id": "6075f2cd-fe77-47fc-afab-161a09bdafc0", "attempt": "6075f2cd-fe77-47fc-afab-161a09bdafc0", "status": "success"}