« Terug naar alle artikelen

Apple’s CallKit in de Vialer app

1 min Productontwikkeling
Roelinda Klip
8 februari 2017

Tijdens de WWDC 2016 kondigde Apple de komst van iOS 10 aan. Goed nieuws voor de Vialer app, want de release bevatte een bijzonder handige functionaliteit: CallKit. Met CallKit is het mogelijk om een VoIP-app te integreren met de standaard belfunctionaliteit van de iPhone. Op maandag 13 februari gaat de splinternieuwe Vialer 5.0 met CallKit-integratie live.

Open source ontwikkeling

Het ontwikkelen van de Vialer app doen wij geheel open source. Tijdens de implementatie van VoIP in de Vialer app hebben we een aparte library hiervoor geschreven: de VialerSipLib. Deze library biedt een generieke oplossing voor VoIP-integratie en wordt inmiddels wereldwijd veelvuldig gebruikt. Na de release van iOS 10 hebben we CallKit geïmplementeerd in de library en de Vialer app geüpdatet met deze nieuwe versie.

CallKit-integratie

Wat merk jij als gebruiker nu van de CallKit-integratie? Wanneer je wordt gebeld, kan de Vialer app het volledige scherm overnemen, ook wanneer je telefoon gelockt is. Op het gelockte scherm kun je inkomende gesprekken van de Vialer direct opnemen. In de nieuwe versie kun je daarnaast VoIP-bellen vanuit je reguliere adresboek. Tot slot zullen VoIP-gesprekken via de Vialer app niet meer worden weggedrukt door reguliere inkomende gesprekken. Kortom, de app gedraagt zich net als de standaard belfunctionaliteit op de iPhone en wordt gelijk behandeld.

Bluetooth-ondersteuning

Naast CallKit is ook Bluetooth-ondersteuning toegevoegd aan de Vialer. Als de gebruiker een Bluetooth device aan zijn toestel gekoppeld heeft, kan hij de audio daar naar toe schakelen en er ook weer afhalen. Het laatste is handig wanneer je bijvoorbeeld uit de auto stapt.

WiFi-notificatie

Bellen met de Vialer app gaat via 4G of WiFi. Wij opteren voor een 4G-verbinding, omdat WiFi niet in alle gevallen stabiel is. Als je de app gebruikt met WiFi en je beschikt tevens over 4G, dan wordt voortaan in een popup gevraagd om te schakelen naar 4G. Deze notificatie kan bij de instellingen worden uitgezet. Wisselingen in internetverbinding worden daarnaast nog beter gemonitord om wegvallende gesprekken te voorkomen.

Remote logging

Door het toevoegen van remote logging wordt het makkelijker om bugs in de app te detecteren en op te lossen. Als de gebruiker problemen ondervindt met de app en remote logging aanzet, kunnen wij direct meekijken wat er precies misgaat en verbeteringen doorvoeren.

Gratis te downloaden in de App Store

De nieuwe versie van de Vialer voor iOS is vanaf maandag 13 februari te downloaden in de App Store.

Gerelateerde artikelen

Slimmer VoIP telefonie leveren
3 min VoIP leveren
Maarten Frölich
17 juni 2021
Devblog april: interne quality assurance
1 min Productontwikkeling
Marco Vellinga
30 april 2021
VoIPGRID product updates maart
1 min Productontwikkeling
VoIPGRID Team
6 april 2021

Start met het leveren van telefonie

Wholesale VoIP leveren wordt nergens eenvoudiger dan met het whitelabel VoIP-platform van VoIPGRID. We vertellen je er graag alles over. Je kunt ons dagelijks bereiken op 050 – 800 9000

Laat ons jou bellen

{"id": "beb6fbe1-0bfe-49d5-a23a-3630d8db902a", "request_id": "60cd156b-3180-4a9d-a79a-729bae177100", "attempt": "60cd156b-3180-4a9d-a79a-729bae177100", "status": "success"}